Теплофізичні характериститки сирного зерна і розробка нової конструкції сировиготовлювача - Орлюк, Юрій Тимофійович (My University, 2001)
Дисертація присвячена проблемі визначення теплофізичних характеристик сирного зерна, підвищенню ефективності процесу теплообміну при його отриманні у вертикальних сировиготовлювачах в процесі виробництва сичужних сирів. З метою отримання об’єктивних даних, необхідних для розробки нової конструкції сировиготовлювача розроблена методика комплексних досліджень з визначення теплофізичних характеристик робочої суміші сировиготовлювача ( суміш сироватки і сирного зерна), її реологічних властивостей. Thesis is devoted to the problem of determining the thermal charactics curd, increase efficiency of heat transfer when getting in vertical manufacturer of cheese.
Keywords: сир; сирне зерно; сировиготовлювач; теплообмін; теплофізична характеристика; в’язкість; робоча суміш; cheese; cheese grain curd; cheesemaking machine; heat exchange; thermophysical characteristic; density; working mixture; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв