Пасічний, Василь МиколайовичБожко, Наталія ВолодимирівнаТищенко, Василь ІвановичОкуневська, Світлана Олександрівна2020-06-162020-06-162017Патент на корисну модель № 121969 UA, МПК A23L 13/60 (2016.01). М'ясовмісні напівфабрикати січені «Сумські» з порошком кісточок червоного винограду / Пасічний В. М., Божко Н. В., Тищенко В. І., Окуневська С. О. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u201705988 ; заявл. 15.06.2017 ; опубл. 26.12.2017, Бюл. № 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31411Корисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до виробництва січених м'ясомістких напівфабрикатів. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясомістких січених напівфабрикатів з добавкою порошку з кісточок червоного винограду, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювальному та мікробіологічному псуванню виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of minced meat-containing semi-finished products. The utility model is based on the task of developing meat-containing chopped semi-finished products with the addition of red grape seed powder, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.mechanical deboningм'ясо індикамеханічне обвалюванням'ясо качкишкіра індикам'ясовмісні напівфабрикатисічені напівфабрикатиturkey meatкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівduck meatturkey skinmeat-containing semi-finished productschopped semi-finished productsМ'ясовмісні напівфабрикати січені «Сумські» з порошком кісточок червоного винограду (Патент на корисну модель № 121969)Technical Report