Сучасна технологія виробництва сироваткових напоїв з підвищеною в’язкістю - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2011)
Отримані результати досліджень підтверджують доцільність використання вище вказаних рослинних інгредієнтів для підвищення в’язкості біологічно повноцінних сироваткових напоїв, збагачення їх не тільки харчовими волокнами, а й вуглеводами і мінеральними сполуками. Крім того, застосування вище вказаних харчових волокон дає можливість раціонально використовувати сировинні ресурси без додаткового технологічного оброблення напою. The obtained results justify the use of the above mentioned herbal ingredients to increase the viscosity of biologically valuable whey beverages, not only enrich their dietary fiber and carbohydrates and mineral compounds. In addition, the application of the abovementioned fiber enables efficient use of raw materials without further technological processing of the drink.
Keywords: сироватковий напій; whey drink; підвищена вязкість; hyperviscosity; кафедра технології молока і молочних продуктів