Солошенко, Катерина ІгорівнаЛич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаВолошина, Ірина Миколаївна2024-11-182019Солошенко, К. Використання козиного молока у косметології / К. Солошенко, І. Лич, І. Волошина // Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості : матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. – Херсон : ХНТУ, 2019. – С. 57–59.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45817Козине молоко за своїми біохімічними властивостями найбільш сприятливе для шкіри людини. Молоко кіз є джерелом вітамінів: А, тіаміну, рибофлавіну, ніацину; джерелом амінокислот – лейцину, глутаміну та аспарагіну; фосфоліпідів, цинку, казеїнату натрію, сироваткового протеїну та інших біологічно активних речовин. Отже, козине молоко та його продукти необхідно використовувати у косметології.According to its biochemical properties, goat's milk is the most favorable for human skin. Goat milk is a source of vitamins: A, thiamine, riboflavin, niacin; a source of amino acids – leucine, glutamine and asparagine; phospholipids, zinc, sodium caseinate, whey protein and other biologically active substances. Therefore, goat's milk and its products must be used in cosmetology.ukкафедра біотехнології і мікробіологіїкозине молокофосфоліпідикосметологіяgoat's milkphospholipidscosmetologyВикористання козиного молока у косметологіїThesis