Технологічно-апаратурне вдосконалення процесів виробництва купажованих плодово-ягідних напівфабрикатів - Михайлов, Валерій Михайлович; Загорулько, Олексій Євгенович; Загорулько, Андрій Миколайович; Касабова, Катерина Рубенівна (My University, 2020)
Головним завданням харчової індустрії є повноцінне забезпечення споживачів якісними продуктами харчування, одним з основних джерел для виробництва яких є плодово-ягідна сировина. Вирішення цього завдання потребує пошуку інноваційних заходів з інтенсифікації тепломасообмінних процесів виробництва якісних виробів. У статті обґрунтовано технологічно-апаратурне вдосконалення процесів виробництва купажованих плодово-ягідних напівфабрикатів, що дасть змогу розширити асортимент харчових продуктів з балансованим вмістом біологічноактивних речовин та інших фізіологічно-функціональних інгредієнтів. The main task of the food industry is the full provision of consumer cooperatives with qualitative food, one of the main sources for the production of which is fruit and berry raw materials. The search for innovative measures to intensify the heatmass exchange production processes of qualitative products is necessary to solve this problem. The goal of this work was to justify technological and apparatus improvement of the production processes of products on the basis of blended concentrated fruit and berry and dried products. The realization of this goal will allow to expand the range of foodstuff with balanced content of biologically-active substances and other physiologically-functional ingredients.
Keywords: обладнання; напівфабрикати; технологічно-апаратурне вдосконалення; плодово-ягідна сировина; теплова обробка; semi-finished products; technological and apparatus improvement; equipment; heat treatment; fruit and berry raw materials