Економічні аспекти вирішення глобальної екологічної проблеми в Китаї - Підперигора, Єлизавета Ігорівна; Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2020)
Проведено аналіз стану і перспектив вирішення глобальної екологічної проблеми в Китаї. Запропоновано комплекс заходів щодо усунення наслідків забруднень від виробничої діяльності, здійснюваної в Китаї: збільшення фінансування з бюджету природоохоронної діяльності на основі участі держави і бізнесу в реалізації спільних екологічних проектів; стимулювання розвитку альтернативної енергетики з боку держави; посилення норм екологічного регулювання шляхом введення додаткових санкцій за порушення екологічних нормативів; припинення виробництв, негативно позначаються на екологічній ситуації в країні; жорстке регулювання викидів від використання автомобільного транспорту.
Keywords: кафедра економічної теорії; глобалізація; світова економіка; екологічна проблема; альтернативна енергетика; промислові відходи; globalization; world economy; environmental problem; alternative energy; industrial waste