Студенти-гуманітарії в контексті боротьби за свої права і свободи (друга половина ХІХ) - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2013)
У статті проведено аналіз боротьби студентської молоді за свої академічні права та свободи. Зроблено спробу змалювати картину місця і ролі студентства в суспільно-політичному житті одночасно з розвитком студентського руху в другій половині ХІХ століття. Аналізується процес осмислення студентських заворушень, їхосновних соціальних причин. The paper analyzes the struggle student youth for their academic rights and freedoms. An attempt to portray a picture of the place and role of students in public and political life at the same time with the development of the student movement in the second half of the nineteenth century. The process of understanding the studentskyh unrest, their fundamental social caused
Keywords: студентський рух; суспільно-політичне життя; березневий рух; кафедра гуманітарних дисциплін