Іоргачова, Катерина ГеоргіївнаМакарова, Ольга ВасилівнаХвостенко, Катерина Володимирівна2021-02-112021-02-112018Іоргачова, К. Г. Перспективність використання борошна з нових видів пшениці при виробництві галет без цукру / К. Г. Іоргачова, О. В. Макарова, К. В. Хвостенко // Наукові праці НУХТ. – 2018. – Т. 24, № 5. – С. 225–235.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32530У статті досліджується проблема забезпечення високої якості борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання при виключенні з рецептури цукру на основі використання інгредієнтів лише нат урального походження. Показано актуальність пошуку альтернативних цукру сировинних джерел і розглянуто досвід їх використання в технологіях харчових продуктів, запропоновано можливі шляхи подолання труднощів, які виникають при виготовлені виробів без цукру, обґрунтовано доцільність використання борошна з ваксіпшениці в технології борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання — галет без цукру.otherборошно з пшениці ваксіwheat flour waxпорошок топінамбураjerusalem artichoke powderмальтозний сиропmaltose syrupгалети без цукруbiscuits without sugarорганолептичні властивостіorganoleptic propertiesПерспективність використання борошна з нових видів пшениці при виробництві галет без цукруArticle