Перспективність використання борошна з нових видів пшениці при виробництві галет без цукру - Іоргачова, Катерина Георгіївна; Макарова, Ольга Василівна; Хвостенко, Катерина Володимирівна (My University, 2018)
У статті досліджується проблема забезпечення високої якості борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання при виключенні з рецептури цукру на основі використання інгредієнтів лише нат урального походження. Показано актуальність пошуку альтернативних цукру сировинних джерел і розглянуто досвід їх використання в технологіях харчових продуктів, запропоновано можливі шляхи подолання труднощів, які виникають при виготовлені виробів без цукру, обґрунтовано доцільність використання борошна з ваксіпшениці в технології борошняних кондитерських виробів тривалого зберігання — галет без цукру.
Keywords: борошно з пшениці ваксі; wheat flour wax; порошок топінамбура; jerusalem artichoke powder; мальтозний сироп; maltose syrup; галети без цукру; biscuits without sugar; органолептичні властивості; organoleptic properties