Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаНосенко, Володимир ЄрофійовичНосенко, Тамара ТихонівнаГуцало, Інна Володимирівна2014-06-162014-06-162013Використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу якості продуктів в оліє-жировій галузі / С. І. Літвинчук, В. Є. Носенко, Т. Т. Носенко, І. В. Гуцало // Якість і безпека харчових продуктів : програма і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції, 14-15 листопада 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С. 79-80https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15211Метою роботи було дослідження спектрів дифузного відбивання насіння олійних культур та продуктів їх переробки (макухи, шроту та білку) в ближній інфрачервоній області. Порівняльний аналіз спектрів відбивання різних соняшникових продуктів показав, що існують аналітичні області, в яких спостерігається суттєва відмінність в розподілі інтенсивності. Отже, за формою спектру відбивання можна проводити ідентифікацію того чи іншого соняшникового продукту. Це підтверджують більш чітко і перші похідні. The purpose of our work was studying spectrums diffuse reflection seeds of oil cultures and products of their remake (meal, mill cake and albumen) in nearly infrared region. Comparative analyze spectrums of reflection different sunflower products showing that exist analytic of region where observe essential difference in distribution of intensive. So for spectrum shape reflection we can conduct identification one or another sunflower product. This is confirmed by more clearly and first marching.otherінфрачервона спектроскопіяспектри відбиваннямакухашротбілокinfrared spectroscopyreflectance spectramealmill cakeкафедра фізикикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВикористання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу якості продуктів в оліє-жировій галузіOther