Фінансове забезпечення мікрострахування в Україні - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2014)
У роботі здійснено економічне обґрунтування мікрострахування. Запропоновано критерії визначення розміру страхової премії та страхової суми. Показано, що визначати розмір страхової премії можна за двома критеріями, виходячи з умов мінімального страхового внеску потенційного клієнта. За першим критерієм страхова премія дорівнює 0,5% мінімальної заробітної плати в країні: за рік за один договір - близько 50 грн., за місяць - близько 5 грн. За другим критерієм страхова премія визначається в межах 0,5-1% тієї страхової суми договору страхування, що визначають страхувальник і страховик разом. The work carried out feasibility study mikrostrahuvannya. The criteria determining the amount of the insurance premium and sum insured. It is shown that determine the insurance premium can be based on two criteria, based on the conditions of the minimum insurance premium prospect. In the first criterion premium equal to 0.5% of the minimum wage in the country for One year contract - about 50 UAH., a month - about 5 USD. The second criterion premium defined within 0.5-1% of the sum insured insurance contract, defining the policyholder and the insurer together.
Keywords: фінансове забезпечення; рентабельність; мікрострахування; financial support; mikrostrahuvannya; profitability; кафедра фінансів