Використання екологічно чистого теплоізоляційного матеріалу – піноскла - Ніколайчук, Аліна Олександрівна; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2016)
У матеріалі представлено переваги використання піноскла як екологічно чистого теплоізоляційного матеріалу. Розглянуто особливості його виробництва, технічні характеристики та порівняння з іншими теплоізоляційними матеріалами. Зроблено висновок про перспективність застосування піноскла у закладах готельно-ресторанного господарства з метою підвищення енергоефективності та пожежної безпеки

The material highlights the advantages of foam glass as an environmentally friendly thermal insulation material. It examines its production process, technical characteristics, and comparison with other insulation materials. The study concludes that foam glass is a promising insulation option for the hospitality industry, enhancing energy efficiency and fire safety
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; піноскло; foam glass; теплоізоляція; thermal insulation; екологічна безпека; environmental safety; енергоефективність; energy efficiency; будівництво; construction