Гусятинська, Наталія АльфредівнаТетеріна, Світлана МиколаївнаНечипор, Тетяна Миколаївна2014-10-292014-10-292014Гусятинська, Н. А. Дослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництві / Н. А. Гусятинська, С. М. Тетеріна, Т. М. Нечипор // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 135.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17787Безпечність продуктів харчування є актуальним питанням сьогодення. В той же час слід відмітити, що перебіг мікробіологічних процесів у виробництві білого цукру негативно впливає на ефективність виробництва та якість готової продукції. На більшості вітчизняних підприємств для пригнічення мікрофлори при проведенні процесу екстрагування сахарози використовують формалін, що пов'язано з достатньо високою ефективністю його дії та невисокою вартістю. Food safety is a key issue today. At the same time it should be noted that the progress of microbiological processes in the production of white sugar negatively affects the efficiency and quality of the finished product. On most domestic enterprises to inhibit microflora during process of extracting the sucrose formalin used, due to the relatively high efficiency of its performance and low cost.otherбурякоцукрове виробництвопродукти харчуванняоксикислотиsugar beet productionfoodhydroxy acidsкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництвіOther