Мінеральне збагачення сироватки молочної як спосіб інтенсифікації ферментативних процесів - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна (My University, 2023)
Технологічні підходи, що передбачають інтенсифікацію виробництва сироватки-коагулянта, як правило обмежуються використанням різноманітних органічних кислот, харчових добавок та вкрай обмежені. Удосконалення технології термокислотного м’якого сиру шляхом створення у ферментованому середовищі сприятливих умов для зростання молочнокислої мікрофлори. Technological approaches involving the intensification of serum-coagulant production are usually limited to the use of various organic acids, food additives and are extremely limited. Improvement of thermoacidic soft cheese technology by creating favorable conditions for the growth of lactic acid microflora in the fermented environment.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів; зсідання; молочна сироватка; ферментація; сир; органічні кислоти; молочнокисла мікрофлора; coagulation; milk whey; fermentation; cheese; organic acids; lacticacid microflora