Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаПухляк, Анастасія ГригорівнаЧернюшок, Ольга Анатоліївна2023-12-182023-12-182023Кочубей-Литвиненко, О. В. Мінеральне збагачення сироватки молочної як спосіб інтенсифікації ферментативних процесів / О. В. Кочубей-Литвиненко, А. Г. Пухляк, О. А. Чернюшок // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : ХІ Міжнародна науково-технічна конференція, 7 листопада 2023р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 249-251https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41779Технологічні підходи, що передбачають інтенсифікацію виробництва сироватки-коагулянта, як правило обмежуються використанням різноманітних органічних кислот, харчових добавок та вкрай обмежені. Удосконалення технології термокислотного м’якого сиру шляхом створення у ферментованому середовищі сприятливих умов для зростання молочнокислої мікрофлори. Technological approaches involving the intensification of serum-coagulant production are usually limited to the use of various organic acids, food additives and are extremely limited. Improvement of thermoacidic soft cheese technology by creating favorable conditions for the growth of lactic acid microflora in the fermented environment.ukкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології молока і молочних продуктівзсіданнямолочна сироваткаферментаціясирорганічні кислотимолочнокисла мікрофлораcoagulationmilk wheyfermentationcheeseorganic acidslacticacid microfloraМінеральне збагачення сироватки молочної як спосіб інтенсифікації ферментативних процесівThesishttps://orcid.org/0000-0001-7384-3170