Тиксотропія як унікальний феномен колоїдної хімії, доцільність та можливість її застосування в технології кондитерських виробів - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2020)
Розглянуто тиксотропію як унікальне явище колоїдної хімії. Показано можливість застосування тиксотропії і технології мармеладу, помадних та пралінових мас, шоколаду. It is considered thixotropy as a unique phenomenon of colloid chemistry. It is shown the possibility of using thixotropy and technology of marmalade, fondant and praline masses, chocolate.
Keywords: тиксотропія; колоїдна хімія; дисперсні системи; мармелад; помадні цукерки; шоколад; thixotropy; colloidal chemistry; disperse systems; marmalade; fondant candies; chocolate; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів