Обґрунтування критеріїв для стандартизації і розробка методів ідентифікації та кількісного визначення головних активних компонентів шлункового збору за допомогою газорідинної хроматографії - Сур, Сергій Володимирович; Макаренко, Олександр Григорович; Герасимчук, Таісія Володимирівна (My University, 2002)
Розроблено методику ідентифікації фелландрен, фенхона, анетола, тимолу та карвакрола одночасно з кількісним визначенням анетола в шлунковому зборі методом газорідинної хроматографії. На основі отриманих експериментальних даних запропоновано критерії тесту на придатність хроматографічної системи. Результати аналізу шлункового збору знаходилися в межах специфікації і мали задовільну збіжність.

The technique for identification of fellandren, fenchone, anethole, thymol and carvacrol simultaneously with quantitative determination of anethole in the gastric tea by gas-liquid chromatography is developed. The criteria for system suitability test was proposed on the base of received experimental data. The results of analysis of gastric tea are within specification limit and have satisfactory repeatability.
Keywords: фелландрен; фенхон; анетол; тимол; карвакрол; кафедра харчової хімії; fellandren; anethole; fenchone; anethole; thymol; carvacrol