Електрофізичні методи в харчовій промисловості - Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
У роботі досліджено застосування імпульсних електричних полів (ІЕП) у харчовій промисловості як перспективного нетрадиційного методу обробки, що сприяє інтенсифікації виробництва та підвищенню енергоефективності. Метою було вивчення впливу ІЕП на життєздатність культури E. coli у модельному розчині молочної сироватки. Результати показали, що збільшення напруги та тривалості обробки призводить до суттєвого зниження кількості мікроорганізмів, що пояснюється комплексним впливом електричних та електромагнітних полів.
Keywords: проблемна науково-дослідна лабораторія; кафедра технології молока і молочних продуктів; імпульсне електричне поле; сироватка молочна