Створення біосенсору на основі іммобілізованої бутирилхолінестерази та рН-чутливих польових транзисторів для визначення L-карнітіну - Курбатов, Андрій Олександрович; Сорока, Т. В.; Зінченко, Ольга Олександрівна (My University, 2014)
Однією з важливих проблем сучасності є харчування, а саме, порушення балансу між макро- та мікронутрієнтами, і вирішенням цієї проблеми є використання біологічно активних добавок (БАД). Окреме місце серед БАД займає L-карнітін, який набув широкого використання в якості добавки до спортивного харчування. L-карнітін підвищує швидкість метаболізму жирних кислот та позитивно впливає на серцево-судинну систему. One of the important issues of our time is the food, namely, violations balance between macro- and micronutrients, and solution is using biologically active additives (BAA). A special place among the ranks Supplements L-carnitine, which is widely used as an additive to sports food. L-carnitine increases the rate of metabolism of fatty acids and positive effect on the cardiovascular system.
Keywords: L-карнітін; бутирилхолінестерази; біосенсор; L-carnitine; butyrylcholinesterase; biosensor