Курбатов, Андрій ОлександровичСорока, Т. В.Зінченко, Ольга Олександрівна2014-11-182014-11-182014Курбатов, А. О. Створення біосенсору на основі іммобілізованої бутирилхолінестерази та рН-чутливих польових транзисторів для визначення L-карнітіну / А. О. Курбатов, Т. В. Сорока, О. А. Зінченко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 484.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18415Однією з важливих проблем сучасності є харчування, а саме, порушення балансу між макро- та мікронутрієнтами, і вирішенням цієї проблеми є використання біологічно активних добавок (БАД). Окреме місце серед БАД займає L-карнітін, який набув широкого використання в якості добавки до спортивного харчування. L-карнітін підвищує швидкість метаболізму жирних кислот та позитивно впливає на серцево-судинну систему. One of the important issues of our time is the food, namely, violations balance between macro- and micronutrients, and solution is using biologically active additives (BAA). A special place among the ranks Supplements L-carnitine, which is widely used as an additive to sports food. L-carnitine increases the rate of metabolism of fatty acids and positive effect on the cardiovascular system.otherL-карнітінбутирилхолінестеразибіосенсорL-carnitinebutyrylcholinesterasebiosensorСтворення біосенсору на основі іммобілізованої бутирилхолінестерази та рН-чутливих польових транзисторів для визначення L-карнітінуOther