Сімахіна, Галина ОлександрівнаГрегірчак, Наталія МиколаївнаНауменко, Наталія ВалентинівнаКамінська, Світлана Владиславівна2024-05-152024-05-152024Вітамінна цінність та мікробіологічна безпека заморожених плодів вишні при зберіганні / Г. О. Сімахіна, Н. М. Грегірчак, Н. В. Науменко, С. В. Камінська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2024. – № 2. – С. 154–169.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43112На з’ясуванні можливості досягнення високих показників якості та безпеки при використанні сучасних методів заморожування орієнтовано дану роботу, в якій предметом дослідження обрано плоди вишні (ДСТУ 8325:2015. Вишня свіжа) сортів Володимирська, Шубинка, Мічуріна плодюча, Шпанка, Мономах. Досліджено динаміку зміни основних вітамінів – вітаміну С, біофлавоноїдів, каротиноїдів при заморожуванні, в процесі зберігання та дефростації напівфабрикатів перед їх застосуваннямThis work is focused on finding out the possibility of achieving high quality and safety indicators when using modern freezing methods, in which cherry fruits (DSTU 8325:2015. Fresh cherry) of the Volodymyrska, Shubynka, Michurina plodyucha, Shpanka, Monomakh varieties were chosen as the subject of research. The dynamics of changes in the main vitamins - vitamin C, bioflavonoids, carotenoids during freezing, during storage and defrosting of semi-finished products before their use were studiedukзаморожування, кріопротекція, плоди вишні, вітамінна цінність, мікробіологічні показникиВітамінна цінність та мікробіологічна безпека заморожених плодів вишні при зберіганніArticlehttps://orcid.org/0000-0002-7836-3114https://orcid.org/0000-0002-7340-8985https://orcid.org/0000-0001-8579-9058