Трачук, Аріана АндріївнаУщаповський, Артем Олегович2024-06-212024-06-212024Трачук, А. А. Особливості харчування людей, зайнятих переважно розумовою працею / А. О. Ущаповський, А. А. Трачук // ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ, 21травня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 99–100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43566В роботі для дослідження обрано групу людей з розумовою активністю, які належать до першої групи фізичної активності. Проведено аналіз окремих продуктів харчування та сформовано основні принципи раціонального харчування. Для забезпечення продуктивності та якості праці, збереження здоров’я та творчого довголіття, при виконанні розумової праці необхідно дотримуватись основ здорового способу життя включно із рекомендаціями щодо оздоровчого харчуванняIn the work, a group of people with mental activity who belong to the first group of physical activity was selected for research. The analysis of individual food products was carried out and the basic principles of rational nutrition were formed. To ensure productivity and quality of work, preserve health and creative longevity, when performing mental work, it is necessary to adhere to the basics of a healthy lifestyle, including recommendations for healthy nutritionukкафедра готельно-ресторанної справиздорове харчуванняраціонрозумова працяhealthy eatingrationheadworkОсобливості харчування людей, зайнятих переважно розумовою працеюThesishttps://orcid.org/0000-0001-7853-5070