Розрахунок усталеної температури турбогенератора - Мазуренко, Ольга Олександрівна (My University, 2014)
При виникненні дефекту змінюється тепловий стан турбогенератора (ТГ) і він переходить в теплову рівновагу при інший усталеній температурі. Оскільки для управління роботою ТГ потрібно знати цю температуру, нами, на підставі теореми про дивергенцію запропонована методика її розрахунку. У нестаціонарному теплообмінному процесі аналітичне рішення задачі відносно температури й градієнтів температури в міді стрижня статорної обмотки ТГ значно ускладнюється. In the event of a defect changes the thermal state of turbine generator (TG) and he goes into thermal equilibrium with other well-established temperature. Since management of TG need to know the temperature, we have, on the basis of the theorem divergence proposed method to calculate it. In unsteady heat exchange process analytical solution of the problem of temperature and relative temperature gradients in the copper core stator winding TG much more complicated.
Keywords: турбогенератор; теплообмінний процес; температура; turbine generator; heat exchanger process; temperature; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки