Функціонально-вартісний аналіз в управлінні витратами підприємства на засадах ощадливості - Колос, Ірина Василівна (My University, 2017)
Розкрито роль і значення функціонально-вартісного аналізу в управлінні витратами сучасного підприємства. Запропоновано алгоритм функціонально-вартісного аналізу витрат на засадах ощадливості. Розроблено функціонально-вартісну модель аналізування витрат за потоком створення цінності в межах концепції ощадливого виробництва. Обґрунтовано доцільність застосування карти потоку створення цінності як додаткового методу управління витратами. The role and importance of disclosed of functional and cost-based analysis in management expenses of the modern enterprise. An algorithm is proposed for the functional and cost-based analysis costs to lean principles. The model is developed for functional and cost-based analysis of the cost of value stream in implementing the concept of lean production. Expediency justified to use the value stream mapping as an additional method of cost management.
Keywords: кафедра обліку і аудиту; функціонально-вартісний аналіз; ощадливе виробництво; потік створення цінності; functional and cost-based analysis; lean виробництво; value stream