Патріотизм і цінісні орієнтації сучасної української молоді - Кітов, Микола Григорович (My University, 2012)
Обґрунтовується думка, що загальнолюдські цінності, які буцімто має засвоїти людина не існують. Існують цінності та ідеали певних спільнот, серед яких етнос і політична нація є найбільш системно зорганізованими. Тому цінності завжди найбільш повно проявляються в національній формі. Вони і виступають тими орієнтаціями, які детермінують діяльність людини. It is proved that the universal values that person supposedly would learn do not exist. There are values and ideals of certain communities, among which etnicity and political nation are the most systematically organized. Thus, the values are always the most fully manifested in national form. They are the orientations which determine the human activities.
Keywords: ментальність; патріотизм; молодь; ціннісні орієнтації; національно-визвольна боротьба; mentality; patriotism; youth values; national and liberation struggle; кафедра гуманітарних дисциплін