Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена Олександрівна2013-12-112013-12-112013Грек, О. В. Визначення форм зв’язаної вологи в сироваткових напоях з харчовими волокнами / О. В. Грек, О. О. Красуля // Харчова промисловість. – 2013. – № 14. – С. 58-62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11949Методом ІЧ-спектроскопії досліджено форми зв’язаної вологи в молочно-рослинних основах для виробництва сироваткових напоїв з харчовими волокнами. Виявлено, що найкращу сорбційну здатність до води виявляють харчові композити з апельсиновими харчовими волокнами. With the method of IR-spectroscopy the forms of bound moisture in milk-vegetable mixtures for the production of whey drinks with dietary fibers were researched. This method is widely used to identify chemical compounds, functional analysis, to determine the nature of inter-and intra-molecular interactions, study of hydrogen bonds and others.otherсироваткові напої підвищеної в’язкостіІЧ-спектриwhey drinks of enhanced viscosityIR-spectrumкафедра технології молока і молочних продуктівВизначення форм зв′язаної вологи в сироваткових напоях з харчовими волокнамиArticle