Адаптивна система автоматичного регулювання товщини смуги - Кондратенко, Дмитро Геннадійович; Копилова, Людмила Олександрівна; Балюта, Сергій Миколайович; Бурляй, Ігор Юрійович (My University, 2014)
Використання нейронних мереж і нечітких регуляторів в САРТ чистової групи широкосмугового стану гарячої прокатки дозволяє забезпечити компенсацію зміни температури та товщини підкату і підвищити якість готового металопрокату. Using neural networks and fuzzy controllers in SART finishing of broadband hot rolling mill allows for compensation of temperature change and tackle the thickness and quality of the finished metal.
Keywords: система автоматичного регулювання товщини; гаряча прокатка; адаптивна система; система автоматического регулирования толщины; automatic thickness adjustment; hot rolling; adaptive; кафедра електропостачання і енергоменеджменту