Стале будівництво в Україні: виклики, ризики та рішення - Кривошеєв, Максим Олександрович; Грищенко, Роман Володимирович (My University, 2023)
Стале будівництво є частиною нової парадигми розвитку суспільства, що отримала назву «сталий розвиток» (Sustainability), була розроблена за результатами аналізу причин катастрофічної деградації оточуючого природного середовища в масштабах біосфери та пошуку шляхів подолання загроз довкіллю та здоров’ю людини. Сталий розвиток визначається як форма взаємодії суспільства і природи, при якій забезпечується виживання людства та збереження навколишнього середовища, нинішні покоління забезпечують свої життєві потреби, не позбавляючи майбутні покоління, можливості, також задовольняти власні потреби. В Україні розуміння процесів сталого будівництва у будівельній галузі знаходиться на початковій стадії, що потребує більш ширшого дослідження та вивчення.
Keywords: стале будівництво; сталий розвиток в будівництві; зелені технології; енергоефективні матеріали; сертифікація будівель; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки