Формування прикладних навичок ведення лабораторних досліджень здобувачів хімічних спеціальностей - Попова, Інна Вадимівна; Майборода, Олена Іванівна (My University, 2024)
Фахівці кафедри харчової хімії Національного університету харчових технологій, які викладають дисципліни в Навчально-науковому інституті харчових технологій, постійно узгоджують і модифікують навчальні програми з урахуванням сучасних тенденцій лабораторної роботи. Обов’язковим є те, що при узгодженні навчальних планів, викладачи дотримуються балансу теоретичної частини навчання (лекції, практичні заняття) і лабораторних практикумів. Важливим є постадійне оволодіння технікою роботи в хімічній лабораторії в курсі загальних хімічних дисциплін, що викладаються на перших курсах освітньої бакалаврської програми. Більш поглиблено удосконалити свої навички студенти можуть під час додаткових занять різних спеціалізованих наукових гуртків. Також, наш університет активно співпрацює з академічними установами де студенти мають можливість провести практичну апробацію своїх теоретичних досліджень на сучасному обладнанні. Інститут біоорганічної хімії і нафтохімії НАН України, ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка НАМН України» постійно надають студентам свою лабораторну базу.

Specialists of the Department of Food Chemistry of the National University of Food Technologies, who teach disciplines at the Educational and Scientific Institute of Food Technologies, constantly coordinate and modify curricula taking into account modern trends in laboratory work. It is mandatory that when coordinating curricula, teachers maintain a balance between the theoretical part of training (lectures, practical classes) and laboratory workshops. It is important to gradually master the technique of working in a chemical laboratory in the course of general chemical disciplines taught in the first years of the educational bachelor's program. Students can improve their skills in more depth during additional classes in various specialized scientific circles. Also, our university actively cooperates with academic institutions where students have the opportunity to conduct practical testing of their theoretical research on modern equipment. Institute of Bioorganic Chemistry and Petrochemistry of the National Academy of Sciences of Ukraine, State Institution "Institute of Endocrinology and Metabolism named after V.P.Komisarenko NAMS of Ukraine" constantly provide students with their laboratory facilities.
Keywords: хімічні спеціальності; освіта; chemical specialties; education; кафедра харчової хімії