Інноваційна активність підприємств молочної галузі України - Федулова, Ірина Валентинівна; Васютинська, Юлія Олегівна (My University, 2021)
Досліджено основні тенденції та перспективи розвитку молочного ринку в Україні. Встановлено, що ключові конкурентні переваги виробників молочної продукції, отримані завдяки інноваційному розвитку, дають змогу ефективно превалювати в конкурентній боротьбі. Доведено, що продуктові інновації на підприємствах галузі переважають над процесовими, серед яких, своєю чергою, переважають впровадження енергомістких та маловідходних технологій, технологій низькотемпературної обробки з метою збереження корисних властивостей молока, нанотехнологій та технології подовження строку зберігання.
Keywords: інновації (молокопереробка); інноваційна діяльність підприємства; innovation activity; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.