Аналіз желюючого компонента. Низькокалорійні десерти на основі желюючого компонента. - Шевченко, Ольга Володимирівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Польовик, Володимир Вікторович (My University, 2017)
Пектинові речовини - велика група природних вуглеводів, які містяться у всіх рослинах. Полісахарид рослинного походження, молекули якого складаються з залишків а-В-галактуронової кислоти, карбоксильні групи котрих в більшості випадків етерифіковані метанолом, а положення С-2 та С-3 ацетильовані. Pectic substances - a large group of natural carbohydrates that are found in all plants. A plantaceous polysaccharide whose molecules consist of residues of a-B-galacturonic acid, carboxyl groups of which in most cases are esterified with methanol, and the positions of С-2 and С-3 are acetylated.
Keywords: десерти; desserts; харчування; food; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції