Вплив дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті - Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія Альфредівна (My University, 2001)
Наведені результати дослідження впливу дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті. Встановлено, що використання основних солей алюмінію для очищення транспортерно-мийної і жомопресової води забезпечує значне зниження мікробіологічної забрудненості в дифузійному апараті по всіх групах мікроорганізмів, причому кращий антимікробний ефект здійснює дигідроксосульфат алюмінію порівняно з гідроксохлоридом алюмінію.

The results of studies of the effect digidroksosulfat and aluminum hydroxochloride on microflora in the diffusion apparatus. Found that the use of basic aluminum salts for cleaning of washing- transporter and zhomopressova water provides a significant reduction of microbiological contamination in the diffusion apparatus for all groups of organisms, with the best antimicrobial effect carries digidroksosulfat aluminum hydroxochloride compared to aluminum hydroxochloride .
Keywords: цукрове виробництво; дифузійний апарат; транспортерно-мийна вода; жомопресова вода; дигідроксосульфат алюмінію; гідроксохлорид алюмінію; мікрофлора; антимікробна дія; sugar production; diffusion apparatus; transporter-washing water; zhomopressova water; digidroksosulfat aluminum; aluminum hydroxochloride; microflora; antimicrobial effect; кафедра технології цукру і підготовки води