Використання аскорбінової кислоти для стабілізації барвників cтолового буряка в процесі переробки - Чех, Олександра Сергіївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2025)
Буряковий сік широко відомий своїми потенційними перевагами для здоров’я, включаючи покращення здоров’я серцево-судинної системи, підвищення спортивних результатів і краще регулювання артеріального тиску. Наукові дослідження показали, що нітрати в кореневому соку буряка можуть перетворюватися на оксид азоту, який допомагає розслабити і розширити кровоносні судини, сприяючи кращому кровотоку та зниженню артеріального тиску.

Beetroot juice is widely known for its potential health benefits, including improving cardiovascular health, increasing athletic performance, and better regulating blood pressure. Scientific studies have shown that the nitrates in beetroot juice can be converted to nitric oxide, which helps relax and dilate blood vessels, promoting better blood flow and lowering blood pressure.
Keywords: кафедра технології консервування; харчова промисловість; рослинна сировина; буряк; харчові продукти; food industry; vegetable raw materials; beet; food products; department of canning technology