Формування професійно комунікативних навичок - Власенко, Людмила Василівна; Тригуб, Інна Петрівна (My University, 2012)
У статті розглядаються особливості формування комунікативних навичок вивчення іноземних мов. Мовленнєва комунікативна компетенція передбачає здатність слухати, розуміти, розмовляти. Описуються особливості розвитку іншомовної комунікативної компетенції студентів-філологів університетів у професійній сфері спілкування на практичних заняттях з іноземної мови. Описані основні об'єкти дослідження в галузі викладання іноземних мов у вищому технічному навчальному закладі. The article deals with the development of professional forming of communicative skills in studying of foreign languages. Communicative competence foresees the abilities to listen, hear and speak. It is described the development of university students" foreign language communicative competence at language departments in the sphere of professional communication at the lessons. It is overviewed the main matters of research during the foreign language studying in Technical Higher Educational establishments.
Keywords: компетенція; мовленнєва компетенція; комунікативні навички; communicative competence; communicative skills; competence; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації