Полумбрик, Максим Олегович2012-09-182012-09-182011Полумбрик, М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія : наук.-виробн. журнал. - 2011. - № 3 (16). - С. 50-54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2691Наведено практичні аспекти використання циклодекстринів в харчових продуктах. Молекулярна інкапсуляція за допомогою циклодекстринів покращує фізичну і хімічну стабільність харчових продуктів, попереджує розклад чутливих сполук і подовжує термін придатності готових виробів. Також обговорені технологічні особливості застосування циклодекстринів в харчових продуктах, в процесах обробки та пакувальних матеріалах.The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.otherкомплекс включенняциклодекстринилеткі сполукимолекулярна інкапсуляціяinclusion complecyclodextrinsvolatile compoundsmolecular encapsulationкафедра екології та екоменеджментуЦиклодекстрини в харчових продуктахArticle