Грегірчак, Наталія МиколаївнаМукоїд, Роман МиколайовичДанилюк, Андрій РомановичШевчук, Назарій Андрійович2024-08-072024-08-072024Особливості використання дріжджів роду Brettanomyces в крафтовому пивоварінні / Н. М. Грегірчак, Р. М. Мукоїд, А. Р. Данилюк, Н. А. Шевчук // Modern research in science and education : proceedings of VI International scientific and practical konference, February 8-10, 2024. – BoScience Publisher, Chicago, USA, 2024. – Pp. 148-150https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44306Сучасна крафтова пивоварна галузь переживає пік своєї популярності, споживачі ставлять нові виклики для виробників крафтового пива очікуючи нових органолептичних властивостей продукції. Крафтові підприємства змушені освоювати нові технології та експериментувати із раніше невідомою сировиною задля забезпечення потреб сучасного пивоварного ринку. Одним із таких сміливих технологічних рішень було впровадження виробництва пива із застосуванням дріжджів роду Brettanomyces, які в більшості пивоварних.The modern craft brewing industry is experiencing the peak of its popularity, consumers leave new challenges for craft beer producers, expecting new organoleptic properties of products. Craft enterprises tried to master new technologies and experiment with previously unknown raw materials to meet the needs of the modern brewing market. One of such bold technological decisions was the introduction of beer production using Brettanomyces yeast, which is the result of breweries.ukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра біотехнології і мікробіологіїкрафтове пиводріжджі Brettanomycesорганолептичні властивості пиваcraft beerBrettanomyces yeastorganoleptic properties of beerОсобливості використання дріжджів роду brettanomyces в крафтовому пивоварінніThesishttps://orcid.org/0000-0001-8579-9058https://orcid.org/0000-0002-3454-1484