Вплив технологічних параметрів при зброджуванні концентрованого сусла на утворення летких домішок бражки - Сурич, Максим; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович (My University, 2015)
В роботі проведені дослідження по впливу концентрації сусла та виду сировини на біосинтез етилового спирту і побічних продуктів бродіння. Один із шляхів зниження кількості летких домішок етанолу – регулювання технологічних процесів і режимів таким чином, що були забезпечені умови, які сприяють направленому синтезу етанолу із пониженим утворенням побічних продуктів бродіння. The article presents a study on the effect of the concentration of the wort and raw material for the biosynthesis of ethyl alcohol and by-products of fermentation. One of the ways to reduce the amount of volatile impurities ethanol regulation of technological processes and modes, thus, were provided with conditions conducive to directional synthesis of ethanol with low by-product formation fermentation.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; сусло; домішки; бражка; wort; impurities; mash