Київський мурал-арт - Остапенко, Анна Анатоліївна; Пивоваренко(Михалко), Олена Андріївна (My University, 2017)
Сучасне мистецтво є тривалим експериментом, в якому естетизація навколишнього середовища, пошуки нової художньої мови, процеси глобалізації спричинили виникнення нових мистецьких напрямів, форм та практик. Вуличне мистецтво вважається одним з феноменів художньої культури кінця ХХ – початку ХХІ століття. Сьогодні будівлі великих міст не можливо уявити без настінних розписів – графіті та муралів, що є невід'ємним елементом сучасної стріт-арт культури. Мурал-арт можна назвати найбільш прогресуючим напрямом вуличного мистецтва сучасної України. Contemporary art is long experiment in which the aesthetic quality of the environment, the search for a new artistic language, the processes of globalization have caused the emergence of new artistic directions, forms and practices. Street art is one of the phenomena of artistic culture of the late XX - early XXI century. Today, building large cities can not be imagined without murals - Graffiti and Mural, which is an integral part of modern street-art culture. Mural art can be called the most progressive street art direction of modern Ukraine.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; мистецтво; сучасне мистецтво; мурал-арт; art; contemporary art; Mural art