Мороз, Анастасія ОлександрівнаШутюк, Віталій Володимирович2024-05-102024-05-102024Мороз, А. О. Перспективи використання ожини звичайної (Rubus caesius L) як натурального харчового барвника у харчовій промисловості / А. О. Мороз, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 221.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43086З урахуванням зростаючого інтересу споживачів до здорового харчування та природних компонентів, використання рослин, зокрема ожини, може стати перспективним рішенням для досягнення цієї мети. Дослідження в цьому напрямку сприятиме не лише розвитку харчової промисловості, але й забезпечить споживачів корисною альтернативою на заміну синтетичним барвникамTaking into account the growing interest of consumers in healthy food and natural ingredients, the use of plants, in particular blackberry, can be a promising solution to achieve this goal. Research in this direction will contribute not only to the development of the food industry, but will also provide consumers with a useful alternative to synthetic dyesukхарчова промисловістьприродні харчові барвникиожинакафедра технології консервуванняfood industrynatural food dyesblackberryПерспективи використання ожини звичайної (Rubus caesius L) як натурального харчового барвника у харчовій промисловостіThesishttps://orcid.org/0000-0002-6480-5890