Перспективи використання ожини звичайної (Rubus caesius L) як натурального харчового барвника у харчовій промисловості - Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
З урахуванням зростаючого інтересу споживачів до здорового харчування та природних компонентів, використання рослин, зокрема ожини, може стати перспективним рішенням для досягнення цієї мети. Дослідження в цьому напрямку сприятиме не лише розвитку харчової промисловості, але й забезпечить споживачів корисною альтернативою на заміну синтетичним барвникам

Taking into account the growing interest of consumers in healthy food and natural ingredients, the use of plants, in particular blackberry, can be a promising solution to achieve this goal. Research in this direction will contribute not only to the development of the food industry, but will also provide consumers with a useful alternative to synthetic dyes
Keywords: харчова промисловість; природні харчові барвники; ожина; кафедра технології консервування; food industry; natural food dyes; blackberry