Сучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологості - Іоргачова, Катерина Георгіївна; Соколова, Наталія Юріївна; Макарова, Ольга Василівна; Гордієнко, Людмила Василівна (My University, 2019)
У статті розглянуто існуючі шляхи захисту жирової складової борошняних виробів від окислення. Наведено інформацію про найбільш розповсюджені у харчовій промисловості синтетичні антиоксиданти, які використовують для вирішення проблем, пов’язаних із псуванням жиру, та аналіз літературних даних щодо ризику їх негативного впливу при потраплянні в організм. The different ways of rancidity prevention in flour-based products have been considered in the paper. It contains the information about distribute synthetic antioxidants, which is used for the problem solving connected with rancidity, and their possible detrimental effect on human health.
Keywords: екстракти лікарських рослин; псування жиру; rancidity; хлібобулочні вироби; bakery products; herbs extracts