Іоргачова, Катерина ГеоргіївнаСоколова, Наталія ЮріївнаМакарова, Ольга ВасилівнаГордієнко, Людмила Василівна2021-02-152021-02-152019Сучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологості / К. Г. Іоргачова, Н. Ю. Соколова, О. В. Макарова, Л. В. Гордієнко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 5. – С. 125–134.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32711У статті розглянуто існуючі шляхи захисту жирової складової борошняних виробів від окислення. Наведено інформацію про найбільш розповсюджені у харчовій промисловості синтетичні антиоксиданти, які використовують для вирішення проблем, пов’язаних із псуванням жиру, та аналіз літературних даних щодо ризику їх негативного впливу при потраплянні в організм. The different ways of rancidity prevention in flour-based products have been considered in the paper. It contains the information about distribute synthetic antioxidants, which is used for the problem solving connected with rancidity, and their possible detrimental effect on human health.otherекстракти лікарських рослинпсування жируrancidityхлібобулочні виробиbakery productsherbs extractsСучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологостіArticle