Механізм прогнозування та створення композиції радіозахисної дії з використанням біофлавоноїдів - Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна (My University, 2010)
Показано перспективність розвитку досліджень з пошуку нових природних джерел з підвищеним вмістом біокомпонентів радіопротекторної, антиоксидантної, адаптогенної дії для отримання широкого спектру поліфункціональних інгредієнтів і нових харчових продуктів на їхній основі. Обґрунтовано cклад фітокомпозиції радіопротекторної дії, що включає дикорослі лікарські рослини. Запропоновано блок-схему створення та використання інноваційного продукту – настоянки, складники якої завдяки синергічній дії справляють істотний радіозахисний ефект, забезпечують мембранопротекторні функції і постачання організму людини есенціальними біологічно активними речовинами.
Keywords: біофлавоноїди; радіопротектори; фітокомпозиція; лікарські рослини; блок-схема; харчова комбінаторика; кафедра технології оздоровчих продуктів