Проблеми використання водних ресурсів Закарпатської області (на прикладі басейну річки Латориця) - Бектов, Євгеній Олексійович; Степанець, Любов Филимонівна; Семенова, Олена Іванівна; Степанець, Іван Федотович; Лєтицька, Олена Миколаївна (My University, 2015)
У статті наведена характеристика використання водних ресурсів басейну річки Латориця в межах України, останні дослідження його екологічного стану за показником індексу Вудівісса (ТВІ), рекомендації щодо покращення якості водних ресурсів та зменшення антропогенного навантаження на водні об’єкти басейну. The article presents the characteristics of water resources basin Latorica in Ukraine, the latest study of its ecological state in terms Vudivissa Index (TVI), recommendations on improving water quality and reducing anthropogenic load on water bodies of the pool.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; водокористувач; донні макробезхребетні; біотичний індекс Вудіввіса; біоіндикація; бентосні організми; waterusers; macroinvertebrate; Trent bioticindex; bioindication; benthicorganisms