Кулігіна, Катерина ВалеріївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2020-06-122020-06-122020Кулігіна, К. Перспективи використання прянощів у виробництві морозива-сорбет / К. Кулігіна, Т. Осьмак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 317.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31294З врахуванням хімічного складу та біологічної цінності, розроблені рецептури морозива сорбет на основі чорного чаю з прянощами. Новий склад морозива з екстрактами прянощів (кардамон, кориця, бадьян, гвоздика) надасть продукту зігріваючу дію та дозволить збагатити його біологічно активними речовинами. Taking into account the chemical composition and biological value, sorbet ice cream recipes based on black tea with spices have been developed. The new composition of ice cream with spice extracts (cardamom, cinnamon, star anise, cloves) will give the product a warming effect and will enrich it with biologically active substances.морозивоice creamчайteaпрянощіspicesкафедра технології молока і молочних продуктівПерспективи використання прянощів у виробництві морозива-сорбетThesis