Рева, Леонід ПавловичШульга (Замура), Світлана Анатоліївна2016-06-142016-06-142015Рева, Л. П. Оптимізація загальних витрат вапна на очищення дифузійного соку при додатковому використанні активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту / Л. П. Рева, С. А. Шульга // Цукор України. – 2015. – №10(118). – С. 14-18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23538При визначенні оптимальних витрат вапна на очищення дифузійного соку обрано узагальнений критерій оптимізації, в який закладено умову мінімізації загальних витрат вапна. Математичну обробку експериментальних даних здійснювали з використанням методу Харрінгтона, в результаті чого визначено оптимальні загальні витрати вапна для очищення дифузійного соку за типовим способом, а також з додатковим використанням активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту в процесі очищення дифузійного соку. In determining the optimal costs lime juice purification elected general optimization criterion in which the condition laid minimize total costs lime. Mathematical processing of experimental data was performed using the method Harrington, resulting in optimum overall costs for the cleaning of lime juice on a typical way, and with the additional use of activated silicic acid and filtroperlitu in the juice purification.uk-UKкафедра технології цукру і підготовки водиочищення дифузійного сокуоптимізація загальних витрат вапнаматематичне оброблення данихактивована кремнієва кислота (АК)фільтроперліт (ФП)diffusion juice purificationoptimization of total cost of limemathematical data processingactivated silicic acidfiltroperlitОптимізація загальних витрат вапна на очищення дифузійного соку при додатковому використанні активованої кремнієвої кислоти та фільтроперлітуArticle