Чайно-трав'яна суміш "Ягідний мате" (Патент на корисну модель № 131270) - Кійко, Вікторія Вікторівна; Бондарчук, Марія Євгеніївна; Кузьмін, Олег Володимирович; Акімова, Людмила Миколаївна (My University, 2019)
В основу корисної моделі поставлено задачу створення чайно-трав'яної суміші з 10 підвищеною біологічною цінністю та поліпшеними споживними властивостями за рахунок додавання лікувальної рослинної сировини та ягід, а також відсутності використання синтетичних ароматизаторів та підсилювачів смаку та аромату.The utility model is based on the task of creating a herbal blend with 10 biological value and improved nutritional properties due to the addition of medicinal herbs and berries, as well as the absence of synthetic flavors and flavor and aroma enhancers.
Keywords: чайно-трав'яна суміш; tea-grass mixture; листя суниці; strawberry leaves; sophora leaves; листя софори; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції