Шульга, Оксана СергіївнаКовбаса, Володимир МиколайовичШульга, Сергій Іванович2012-09-142012-09-142012Шульга, О. С. "Повітряна картопля" - екструзійний продукт тривалого зберігання / О. С. Шульга, В. М. Ковбаса, С. І. Шульга // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1. - С. 23-25.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2576В статті висвітлено питання зберігання екструзійних продуктів. Оскільки екструзійні продукти містять незначну кількість вологи (до 10 %), тому можна очікувати, що це продукти тривалого зберігання. Жир до складу сировини входить у невеликій кількості, окремо жирова складова не додасться. Пакування продуктів відбувається не в асептичних умовах, тому можна очікувати збільшення кількості мікроорганізмів впродовж зберігання . Встановлено, що впродовж 6 місяців відбувається незначне збільшення кількості мікроорганізмів і показники не перевищують кількості зазначеної в нормативному документі. Встановлено, що термін зберігання екструзійних продуктів на основі сухого картопляного пюре («Повітряна картопля») становить 6 місяців.In the article the question of storage extrusion products. Since extrusion products contain a small amount of moisture (10%), so you can expect long-term storage products. Fat of the raw material is in small numbers, separate the fatty component is added. Packaging products are not in aseptic conditions, as can be expected to increase the number of microorganisms during storage. Found that within 6 months is a slight increase in the number of microorganisms and rates do not cxcecd the amount specified in the regulations. Found that the shelf life of products based on extrusion of dry mashed potatoes ("air potato") is 6 months.otherсухе картопляне пюреекструзійні продуктимікробіологічні показникимасова частка вологиdry mashed potatoesextrusion productsmicrobiological parametersmoistureкафедра експертизи харчових продуктівкафедра харчової хіміїкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів«Повітряна картопля» - екструзійний продукт тривалого зберіганняArticle