Оптимізація процесу розрахунку сатуратора дифузійного соку цукрового виробництва - Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна; Метльов, Сергій Геннадійович (My University, 2012)
Доповідь присвячена оптимізації розрахунку сатуратора для очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель і параметричні схеми для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання. Report on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.
Keywords: очистка дифузійного соку; цукрове виробництво; оптимізація розрахунку; purifying crude juice; sugar production; optimization of calculation; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки