Помадно-кремові цукерки «Виноградинка» (Патент на винахід № 104394) - Каліновська, Тетяна Віталіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2014)
В основу винаходу поставлено задачу створити помадно-кремові цукерки «Виноградинка», що дозволяє створити нові цукерки з високою харчовою цінністю, подовженим терміном зберігання, знизити собівартість цукерок. Помадно-кремові цукерки «Виноградинка» містить цукрову пудру, жировий компонент, пектин, молочні продукти, кислоту лимонну, есенції, структуроутворювач, воду, які відрізняються тим, що в якості додаткового структуроутворювача використовується дрібнодисперсний порошок з вичавок винограду. The invention is based on the task to create a fondant-cream candy «Vineyard», which lets you create a new candy with high nutritional value, long shelf life, lower cost of candy. Fondant-cream candy «Vineyard» contains powdered sugar, fat component, pectin, dairy products, citric acid, essence, structure, water, characterized in that as an additional structure used fine powder with grape marc.
Keywords: виноградні вичавки; помадно-кремові цукерки; дрібнодисперсний порошок з вичавок винограду; високо етоксильований пектин; дубильні речовини; grape marc; fondant-cream candy; fine powder with grape marc; highly methoxycarbonyl pectin; tannins; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів