Сучасний стан та норми забезпечення організму спортсменів мінеральними речовинами в період великих фізичних навантажень - Павлюк, Ірина Сергіївна; Розпутній, Олександр Петрович (My University, 2014)
В організмі людини виявлено близько 90 мінеральних елементів, що входять до таблиці Менделєєва. За кількісним вмістом усі мінеральні речовини поділяються на макроелементи і мікроелементи. Практично всі вони є в достатній кількості в звичайній їжі і засвоюються організмом переважно у вигляді іонів. Мінеральні речовини можуть впливати на фізичну працездатність різними шляхами. In humans, discovered about 90 mineral elements in the periodic table. The quantitative content of all minerals are nutrients and trace elements. Almost all of them are available in sufficient quantities in the ordinary food and absorbed by the body mainly in the form of ions. Minerals can affect physical performance in various ways.
Keywords: мінеральні елементи; організм людини; mіneral'nih elementіv; organіzm rites; кафедра фізичного виховання