Вирішення проблеми запобігання подальшого руйнування цегляної димової труби - Лук’янченко, О. О.; Рудинок, О. М.; Ашмаріна, Галина Ревмирівна (My University, 2012)
Розроблено методику розрахунку несучої здатності цегляної димової труби з урахуванням локальних руйнувань її стовбура при спільній дії вітру, власної ваги і нагріву відвідними газами. Проблема запобігання подальшого руйнування труби і забезпечення її безаварійної експлуатації вирішується за допомогою стяжних кілець, які встановлюються по всій висоті стовбура труби до усунення виявлених пошкоджень. У роботі виконано розрахунок несучої здатності реальної цегляної димової труби з локальними руйнуваннями її стовбура, визначені розрахункові сили натягу стяжних кілець, дані рекомендації з їх встановлення. Solution of task to preventing further destruction of brick chimney The method for calculating the bearing capacity of a brick chimney with the local destruction of its trunk under the combined action of wind, dead weight and tap-off heating gases is developed. The problem of preventing further destruction the chimney and ensure its safe operation is achieved by clamping rings, which must be are installed throughout the height of the trunk before address the identified lesions. In the paper the bearing capacity of real brick chimney with local destruction of its trunk is investigated, the tension force of clamping rings are determined, the advices to their install are presented.
Keywords: несуча здатність; локальні руйнування; безаварійна експлуатація; стяжні кільця; bearing capacity; local destruction; accidental operation; clamping rings; кафедра екології та екоменеджменту