Обґрунтування заходів щодо створення систем завчасного виявлення вибухонебезпечних ситуацій - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2016)
У роботі представлено комплекс заходів та засобів з найбільш ефективних факторів зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру. А саме створення і запровадження нових інформаційних технологій контролю за критичними параметрами технологічних процесів на об’єктах з небезпечною діяльністю на основі широкого використання автоматизованих і комп’ютерних засобів відповідно до Концепції створення єдиної державної системи запобігання і реагування на аварії, катастрофи та інші надзвичайні ситуації. The work presents a range of measures and means the most effective factor in reducing the risks of emergency situation. Namely the creation and implementation of new information technology for the control of critical process parameters at sites with hazardous activities through extensive use of automated and computerized means according to the Concept creation of a unified state system of prevention and response to accidents, disasters and other emergencies.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; ризик; risk; аварія; accident; вибухонебезпечна ситуація; explosive situation; сповіщення; notification; моніторинг; monitoring