Kozak, OleksandrNazarenko, IvannaDesyk, MykolaTelychkun, Volodymyr2024-10-292024-10-292020Influence of cooling of bakery products in the conditions of rarefaction on quality of finished products / O. Kozak, I. Nazarenko, M. Desyk, V. Telychkun // Student in Bucovina : proceedings of the International conference for students, 18 December 2020. – Romania, 2020. – P. 39.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45222Vacuum cooling is the fastest way to cool. The cooling process takes a few minutes. The technology of vacuum cooling of bread assumes that during vacuuming there is an isobaric process - water passes from a liquid state to gaseous due to decrease in temperature of a product. Thanks to instant cooling, the products can be used for the following technological processes - packaging, cutting, storage, transportation.Вакуумне охолодження - найшвидший спосіб охолодження. Процес охолодження займає кілька хвилин. Технологія вакуумного охолодження хліба передбачає, що під час вакуумування відбувається ізобарний процес - вода переходить з рідкого стану в газоподібний за рахунок зниження температури продукту. Завдяки миттєвому охолодженню продукцію можна використовувати для наступних технологічних процесів - пакування, нарізання, зберігання, транспортування.enstructural and mechanical propertiesbread crumbsvacuum coolingdeformationhardeningструктурно-механічні властивостіхлібна скоринкавакуумне охолодженнядеформаціязатвердіннякафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвInfluence of cooling of bakery products in the conditions of rarefaction on quality of finished productsThesishttps://orcid.org/0000-0002-3132-6447https://orcid.org/0000-0001-8016-466X