Дослідження реологічних характеристик сироватко-вершкових сирів - Овсієнко, Кіра Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2020)
Досліджено ефективність використання клітковини з насіння кунжуту в сумішах сироватко-вершкових сирів для підвищення в'язкісних характеристик. Технологічний вплив харчових волокон на молочну суміш пов'язаний із вологозв'язуючими властивостями клітковини з насіння кунжуту та здатністю до включення у казеїнові каркаси.The efficiency of using sesame seed fiber in whey-cream cheese mixtures to increase viscosity characteristics has been studied. The technological effect of dietary fiber on the milk mixture is associated with the moisture-binding properties of sesame seed fiber and the ability to be included in casein frames.
Keywords: реологія; сироватко-вершковий сир; клітковина кунжуту; rheology; whey cream cheese; sesame fiber; кафедра технології молока і молочних продуктів